Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Leva i sin bil

10 feb , 2018, 03.12 peppe

 

Kära läsare,

låt inte rubriken lura er, det finns många tragiska historier om Los Angeles-bor som blivit vräkta och som nu för tiden är tvungna att bo i sina bilar. Hemlösheten i den här änglarnas stad gick nyligen förbi New York och L.A. kan numera skämmas för faktumet att det är staden med flest hemlösa i hela USA.

Det jag ville prata om är alla de invånare i staden som tillbringar dagen i sina bilar. Jag får ofta skjuts till stallet med en väninna. Hon lämnar hemmet 07.30, kör barnen till skolan och eftersom hon sällan hinner äta frukost hemma äter hon den i bilen. Sedan åker hon på ridlektion, pilates eller tennis. Eftersom det inte finns tid att åka hem och byta om har hon vanligtvis några rena plagg i bilen. Finns det ingen träning inbokad handlar hon på Costco eller gör andra ärenden. Lunch blir det med väninna eller i bilen. Ofta blir det sedan möten i skolan eller gällande barnens hobbyer. När klockan visar sen eftermiddagen plockar hon upp barnen, ger dem mellanmål i bilen och åker sedan hem eller skjutsar dem vidare till fritidsintressen. Medan de simmar eller spelar baseball passar hon på att svara på några mail -i bilen.

Så går en hel dag i bilen. Avstånden i L.A. är långa och det är därför är det lika bra att förbereda sig på det mesta. I min väninnas bil finns förutom vatten, kaffe och smoothies, ofta också nötter och frukt. Inte sällan en macka eller några kex. Här finns böcker och byteskläder, träningsutrustning och filtar. Eftersom en stor del av dygnets vakna timmar tillbringas i den här plåtburken på hjul är det lika så bra att anpassa livet efter det.

Än så länge har jag själv bara några vattenflaskor i bilen, men antar att rekvisitan kommer att utökas medan åren går.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *