Peppe bloggar om livet på västkusten

Los Angeles

Upptäck din egen hemstad

2 jan , 2018, 19.25 peppe

 

Kära läsare,

Jag hoppas att ni haft en riktigt bra början på 2018! Att ni fick fira med dem ni tycker om och att inga husdjur fick panik av nyåsraketer. Hos oss gick det lugnt till. På grund av barn låtsades vi att vi var i New York och firade nyår klockan 21 istället för vid midnatt. Vi följde med tv-sändningen från Time Square och räknade ner från tio inför tolvslaget.

Nu är det det andra januari. Årets sista gäster åkte igår och de första anlände några timmar senare. Det bästa med gäster, vid sidan om att få leva så nära sina vänner och att de vanligtvis hämtar med sig rådbröd, är att få turista i sin egen stad. Utan gäster styr vardagen våra val och nuförtiden är det sällsynt att vi utforskar nya stadsdelar och restauranger i Los Angeles. Med gäster öppnas alltid en ny del av staden upp.

När syrran med familj vad här åkte vi till exempel till Manhattan Beach. Fördomsfull som jag är har jag alltid föreställt mig att Manhattan Beach är som en slumrande förort till Los Angeles. En lite tråkigare version av Santa Monica. Det fick jag äta upp när vi långsamt körde ner mot den fina piren och åt en sen frukost på ett av strandcaféerna med utsikt över Stilla havet. Ett stort plus också för den mysiga och städade strandpromenaden.

Nu fattar jag ju att Los Angeles med omnejd är lite större än till exempel Borgå med kranskommuner, men jag vill ändå utmana er att i år upptäcka nya delar av er stad. Testa nya restauranger, cykla till outforskade stadsdelar och när ni får långväga gäster, låt dem bli er ursäkt för att gå konstutställningar eller guidade promenader ni aldrig annars tänkt gå på eftersom de ligger för nära.

Gott nytt år från Santa Monica,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *