Peppe bloggar om livet på västkusten

Stockholm

10 bra tips för en dag i Stockholm

24 jul , 2017, 09.55 peppe

 

Kära läsare,

enligt min dator är det i dag exakt fyrtio dagar sedan jag säkerhetsuppdaterade den, det innebär att det är fyrtio dagar sedan vi lämnade Los Angeles. Majoriteten av de fyrtio dagarna har jag, som de flesta andra somrar de senaste åren, tillbringat i Stockholm och tänkte därför bjuda på mina bästa mer eller mindre (mest mindre) budgettips för Stockholms:

  1. Ät frukost på Greasy Spoon på Södermalm. Frukos serveras hela dagen och består av brittiska klassiker med en modern svensk twist. Är det fullt knallar du vidare till Pom & flora.
  2. Ivar Los-park, ett stenkast från Mariatorget . Funkar både för barnfamiljen och de som har/är vuxna barn. Längst upp finns en lekpark och nedanför den en stor gräsplätt med utsikt över hela Stockholm. Perfekt för picknick i den varma Stockholmskvällen.
  3. Polismuseet som ligger granne med det utmärkta Teknikmuseet. Teknikmuseet i all ära, men Polismuseet funkar bättre för mindre barn och är lite förmnligare. Plus för sköna soffor vid lekrummet där trötta föräldrar kan sluta ögonen bara för en kortkort sekund. Ät lunch på Etnografiska medan ni ändå är i krokarna.
  4. Moderna museet på Skeppsholmen. Ta färjan dit, samma biljett gäller som på tunnelbana och bussar. Den ständiga utställningen är gratis, men jag rekommenderar varmt utställningen med verk av Marie-Louise Ekman. Finns där tills början av september.
  5. Kulturhuset och Rum för barn. Massa böcker och möjlighet för barnen att göra konst. Ofta läsestunder och annat program. Plus utsikt över Sergels torg.
  6. Restaurang Paraden! Två av mina fvoritrestauranger Nytorget 6 på Södermalm och Nybrogatan 38 på Östermalm har fått ett syskon på Valhallavägen. Riktigt bra frukost OCH middag.
  7. Allsång på Skansen är ju inte precis en välbevarad hemlighet, men vill du göra kvällen lite mer festlig bokar du bord på restaurang Solliden med utsikt över scenen. Konceptet är buffé med traditionell svensk mat och du kan smita ut och delta i allsången precis när du vill.
  8. Ifall det är en varm dag och du reser med småbarn finns det en mysig liten damm högst uppe i Tessinparken. Låt ungarna plaska omkring där en stund och äta sedan lunch på det lilla cafét i parken.
  9. Restaurang Indio. Vem älskar inte kökskombinationen Japan och Peru? Frossa i riktigt god mat på Indio på Kocksgatan.
  10. Ta en drink på Mosebacke etablissemang och blicka ut över stan. Finare än så blir det sällan.

Strunta i att vandra upp och ner längs med Drottninggatan och skaffa dig istället ett tunnelbanekort.

Hälsningar från Östermalm,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *