Peppe bloggar om livet på västkusten

Los Angeles,USA

Ingen prideparad i Los Angeles

12 jun , 2017, 02.33 peppe

 

Kära läsare,

Veckan som gått har varit pridevecka här i Los Angeles med evenemang, föreläsningar och fester. Traditionellt kulminerar veckan med en regnbågsparad där LGBTQI-personer, borgmästaren, poliskåren, olika kändisar och en massa andra marscherar och firar mångfalden genom att vandra, dansa och köra från Hollywood till Los Angeles gay-centrum West Hollywood. I år hade den glada paraden ersatts av en protestmarsch mot presidenten och den nya regimen.

I år handlade det inte heller bara om LGBTQI-rättigheter, utan också bland annat Planned Parenthood, Black Lives Matter och American Civil Liberties Union som jobbar för immigranters rättigheter fanns representerade. Man marscherade för jämlikhet, jämställdhet och mänskliga rättigheter.

År 2017 är protestmarschernas år i USA. Den största marschen genom historien var kvinnomarschen i januari i år där man räknar med att drygt tre miljoner personer marscherade. Efteråt skämtade folk om att ingen annan man i världshistorien har fått ett ”nej tack” av så många kvinnor som USA:s sittande president.

Hälsningar från Hollywood,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *