Peppe bloggar om livet på västkusten

Los Angeles

Livet med en baby i L.A.

30 Nov , 2016, 20.45 peppe

 

Kära läsare,

Här kommer ett personligare inlägg. Hur är det att ha ett nyfött barn i Los Angeles? Jo, tackar som frågar det är bra. När jag senast var mor till ett spädbarn var det mars och absurt mycket snö i Helsingfors. Jag hade köpt en trehjuling till barnvagn av en kompis och skuffade den genom drivorna. Minns att jag svettades konstant i två månader.

Den här gången skiner solen. Gatorna är bara (om man bortser från lite hundbajs här och där) och vädret är ljummet. När temperaturen sjunker under tjugo grader drar folk på sig Uggs och mössor och är oroliga för hur barnet i vagnen ska klara sig i kylan. Ibland roar jag mig med att berätta om hur vi i Finland packar ner barnet under en massa filtar och parkerar barnvagnen utomhus också i minusgrader. Los Angeles-borna brukar kolla skeptiskt på mig och jag antar att de ser mitt påstående som ungefär lika trovärdigt som att det går isbjörnar på gatorna i Helsingfors. KAN vara sant, men KAN också vara en friserad sanning.

Jag har också noterat hur förvirrade folk blir om Majlis är klädd i blått, brunt eller grönt. Då utgår de från att hon är en liten kille och om det kommer fram att hon är en tjej ber de TUSEN gånger om ursäkt för det finns tydligen inget större faux pas än att missta könet på ett spädbarn. Men det är kanske likadant hemma i Finland. Vi besöker barnmorska och barnläkare. Majlis blir mätt, vägd och vaccinerad. Alla är vänliga och efter våra besök ringer det upp en dam från sjukhuset som vill göra en undersökning om hur vårt besök hos dem varit. Vi svarar ”excellent” på de flesta frågor. Sjukhuset är noga med servicen och vill såklart inte att vi ska byta till ett konkurrerande sjukhus.

Själv börjar jag repa mig från förlossningen, som vi här hemma refererar till som ”blodbadet”. Förra veckan sprang jag en liten tur bland yogande kvinnor, boxande män och andra joggare i parkern utanför oss. I dag ska jag sätta mig på hästryggen igen. Ska bli skönt att återgå till gamla rutiner.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *