Peppe bloggar om livet på västkusten

Uber

De bästa historierna finns i en Uber

23 okt , 2016, 22.43 peppe

 

Kära läsare,

Här i Los Angeles åker man mycket Uber och Lyft och eftersom det råder en social kultur i den här delen av världen får man samtidigt oftast också reda på chaufförens politiska värderingar, bakgrund, favoritställen i L.A. och yrken hen har vid sidan om körandet. Ingen är nämligen bara en chaufför.

Jag drömmer om att göra ett reportage med några av historierna. Ett sorgligt exempel på USA:s bristfälliga socialskydd är kvinnan som led av cancer och inte fick behålla sitt jobb på grund av att hon måste gå på cytostatikabehandlingar. För att kunna försörja sig körde hon Uber de dagar hon inte mådde för illa. Eller den unga mannen som jobbade på Starbucks och körde Uber vid sidan om sina studier vid UCLA. Hans mamma var sjuk och hade bara några månader kvar av sin sjukförsäkring. Eller mannen som berättade att myndigheterna planterar ett visst sorts gift i modersmjölksersättning och vissa hamburgare som gör att folk blir gay och inte på biologisk väg kan få barn. Enligt honom var det statens sätt att kontrollera befolkningsmängden. En annan förklarade att Hillary Clinton var ondskan personifierad och en före detta rysk boxare hade fått asyl eftersom Moskvas värsta ville mörda honom. Historierna tar aldrig slut.

Jag skrev om detta på min andra blogg och en kompis uppe i San Fransisco berättade att hon hade åkt med en Uberchaufför som ville göra en reportagebok med otroliga livsöden och historier som hennes kunder berättat för henne. fair enough.

Greetings from California,

Peppe

Läs också

2 kommentarer

  1. Mormor skriver:

    Hej!

    Läser din blogg med stor behållning, tack tack!

    Här ovan nämner du din ”andra blogg”. Kan du vara snäll och tala om för mig var den finns, så får jag nöjet att läsa den också.

    Ha det bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *