Peppe bloggar om livet på västkusten

Stockholm

Stockholmstips för folk med barn

1 jul , 2016, 12.02 peppe

 

Kära läsare,

Eftersom jag under de senaste åren tillbringat en massa tid i den kungliga huvudstaden Stockholm tänkte jag vara till någon nytta på den här bloggen och dela med mig av mina bästa tips. Vi börjar med ungarna, några av er kommer kanske den här sommaren att ta färjan över till Stockholm tillsammans med era småbarn.

Klassikern Junibacken, eller Little Finland som den också kallas, behöver knappast nämnas. Så välbekant är den. Det lönar sig att hänga på låset när Junibacken öppnar klockan 10, i juli och början augusti kan det nämligen bli mer än lovligt fullpackat där. _MG_0303
Ett annat superbt tips är Kulturhusets Rum för barn. Det är gratis och personalen erbjuder böcker, spel, sångstunder och pyssel. Öppnar klockan 11 och efter en lång lek- och lässession kan man ta sig upp på takterrassen och göra som svensken gör: Fika eller bara luncha som en vanlig finländare. Det finns också tillgång till drinkar på taket.
_MG_0270 10.12.40_MG_0281 10.12.39

Gröna Lund, Vasaskeppet, Skansen, Fotografiska eller varför inte något så enkelt som att ha en picknick i Tessinparken och låta de minsta plumsa omkring i den lilla, bassängen? Och när ni ändå befinner er i hoodsen, promenera ner till Gärdet och testa Europas längsta vattenslide Slip’n Slide.

_MG_0270

För de som stannar lite längre i Stockholm kan en dagstur till Artipelag vara ett trevligt alternativ under sommarsolen.

Sådär ja, nu kommer ni i alla fall igång. Nästa inlägg kommer att handla om mina älsklingsplatser för dem som rör sig utan barn.

Hälsningar från Stockholm

Peppe

_MG_0312

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *