Peppe bloggar om livet på västkusten

USA

Vänta barn i Stockholm

28 jun , 2016, 11.45 peppe

 

Kära läsare,

sommaren i Stockholm är fin. Precis som de flesta andra nordiska städer blomstrar verkligen Stockholm upp under sommarmånaderna. Det är märkligt hur fort man glömmer och förlåter mörka eftermiddagar och slaskiga gator när junigrönskan brunkar omkring en.

Uteserveringarna (ingen här skulle kalla dem terrasser, förutom en och annan finlandssvensk) är fullsatta och turisterna vallar omkring i Gamla stan. Själv sveper jag inte så många öl eller drinkar på uteserveringar just sommaren 2016. Jag är nämligen snudd på höggravid och sippar på sin höjd på en alkoholfri öl eller ett glas mineralvatten. Det går faktiskt ganska bra det också. Fast jag skulle ljuga om jag sade att jag inte alls saknade det där svala glaset Sauvignon Blanc i goda vänners sällskap över en långsam lunch. Tröstar mig med att den tiden också kommer.

När vi i augusti flyger hem till Los Angeles är det inte så långt kvar innan babyn kommer. Ser inte precis fram emot att sitta instängd i ett flygplan i elva timmar, med en stor mage, men det ska nog gå bra. Det är ändå lättare än att flyga med barnet utanför magen. Vilket vi också kommer att få uppleva ett antal gånger. Jag hoppas att barn nummer två kommer att ha samma avslappnade inställning till flygresor som barn nummer ett.

Snart kommer jag att skriva mer om skillnader och likheter med att vara gravid och föda barn i USA och Finland. Stay tuned, som vi säger i L.A. och ha en riktigt fin sommar!

Hälsningar från Stockholm,

Peppe_MG_0266

Läs också

2 kommentarer

 1. Solveig Williams skriver:

  Grattis Peppe!

  Någonstans tappade jag bort mig från din blog och visste inte förrän nu att Vidar ska få ett syskon. Jag hoppas han gläder sig. En treårig gosse i min släkt som fick en babysyster var helt beredd att ge bort henne för hon var till ingen nytta, sa ingenting och ville inte leka med honom. Det tog en tid innan han uppfattade att hon hörde till familjen.

  Sköt om dig och försök få upgrades på flyget till bekvämare plats.
  Solveig

  • peppe skriver:

   Tack! Jag ville också ge bort min lillasyster när hon föddes, men Vidar verkar ta babyn med ro och förväntan. Kanske det hjälper att han redan är sex år gammal. Ha en fin sommar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *