Peppe bloggar om livet på västkusten

Finland,USA

Jag avskyr pumpa

9 okt , 2015, 22.58 peppe

 

Kära läsare,

det äckligaste med oktober är överkonsumtionen av pumpa. Jag antar att folk som vuxit upp här i USA förknippar pumpa med mörka, men ändå varma och mysiga kvällar. Barnskratt och läskigt, men mysigt dekorerande hus. Många minns säkert sin egen barndom. Man klädde ut sig och gick sedan från hus till hus och tiggde godis/hotade med bus. Ah, nostalgin!

Ja, ja i såna fall betyder pumpan säkert mys och god stämning. I mitt fall betyder den bara en ganska äcklig frukt och jag är redan nu trött på allt pumpakaffe, pumpaflingor, pumpamuffins, pumpagodis, pumpaglass, pumpasoppa och rostade pumpafrön (som jag i ärlighetens namn KAN acceptera). Det kapitalistiska USA missar aldrig ett tillfälle att kränga nya och ”spännande” produkter på folk.

Går vi lika mycket bananas hemma i Norden före jul? Med vilken smak i så fall? Kanel? Glögg? Pepparkaka? Det verkar som om vi har lite fler alternativ. Samtidigt känns det väldigt medelklassamerikanskt att gå all in. Inte syssla med alternativ eller halvhjärtade försök. Är det Halloween satsar hela kvarteret tusentals dollar på att förvandla sina hus till spökhus. På sextonde gatan här i Santa Monica lär en familj hyra in skådespelare som kan gå omkring och skrämma upp folk. För det är ju Halloween…

Själv ska vi kanska karva en pumpa (och rosta fröna) om barnet insisterar och köpa en dräkt. Just nu är den The Ender Dragon högst på listan vad femåringen vill klä ut sig till, men om jag känner barnet rätt kommer han att ändra sig minst fem gånger före själva utklädningsdagen. Nåja, huvudsaken är att han inte vill vara en pumpa.

Greetings from America,

Peppe

Läs också

2 kommentarer

  1. AK skriver:

    och jag avskyr å det innerligaste bloggar där det ges en teaser och så måste man klicka vidare. Varför?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *