Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Döden döden döden

27 apr , 2015, 05.35 peppe

 

Kära läsare,

Om det finns något som Hollywood älskar så är det döda kändisar. Gärna personer som gått bort alldeles för tidigt. Man glömmer inte bort James Dean, Kurt Cobain, Amy Winehouse eller Robin Williams. Det finns till och med en egen begravningsplats för tidigare generationers kändisar (och andra för Los Angeles betydelsefulla personer). På Hollywood Forever ligger bland annat Rudolph Valentino, Johnny Ramone, Mickey Rooney, George Harrison, Jayne Mansfield och Cecil B. DeMille. Hollywood Forever har själv figurerat i filmer som Mullholland Dr., L.A. Story, Vertigo och i tv-serier som Dexter, Beverly Hills 90210 och Californication.

En av huvudkaraktärerna i actionfilmen The fast and the furious, Paul Walker omkom i en bilolycka här i Los Angeles (eller snarare Malibu) hösten 2013. Han var mitt inne i inspelningen nummer sju i ordningen av The fast and the furious-filmerna när hans Porsche krockade med ett träd och en gatulykta. Med hjälp av material som spelats in tidigare, en del tekniska trick och Walkers egen bror Cody Walker som ersättare avslutade man ändå filminspelningarna och The fast and the furious 7, hade premiär för ungefär en månad sedan. Filmen förvandlades från klassisk action till en ganska känslosam sista (action)hälsning till Walker (som för övrigt inte dör i, utan pensionerar sig i slutet av filmen) och drog in över en miljard dollar under de första veckorna. Ja en MILJARD dollar. På den sjunde versionen av en film där man kör bil fort.

Greetings from America,

Peppe

PS Sju är tydligen inte tillräckligt, The Fast and the Furious nummer 8 kommer till stor del att utspela sig i New York och har premiär våren 2017. Tydligen kommer vi att få se Kurt Russel i en av rollerna. 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *