Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

USA: Kör hellre hög än full

10 feb , 2015, 21.12 peppe

 

Kära läsare,

Det är spännande att flytta till ett nytt land, inte bara för att man får en helt ny uppfattning om hur bökig byråkrati kan vara, men också för att man är tvungen att inse att kulturen man själv kommer ifrån inte alltid är i samklang med den rådande normen i det nya hemlandet. Medan mina sociala media-flöden från Finland handlar om mellanölets vara eller icke-vara i mataffärerna skriver Washington Post och National Highway Traffic Safety Administration att berusade chaufförer är mycket farligare än de som rökt på. Förare som är påverkade av marijuana är kör tydligen lika bra som spiknyktert folk.

Nu vill jag inte föra en talan för att mataffärerna ska byta ut mellanölet mot gräs, men jag tycker att det är intressant hur olika berusningsmedel är accepterade i olika kulturer. I USA håller allt fler delstater på göra som Washington och Colorado och legalisera cannabis, någonting som låter helt vansinnigt i många finländska öron. Ingen får röra vår alkohol, samtidigt som vi innerst inne vet att spriten spelar en stor roll i våld, ohälsa och arbetsoförmåga i Finland.

Utan att spela kristdemokrat, och därmed vilja förbjuda allt roligt, är väl den bästa lösningen att folk skärper sig. Men det är så himla svårt att formulera i lagtext.

Greetings from America,

Peppe

 

Läs också

2 kommentarer

  1. Lisa skriver:

    ”…är väl den bästa lösningen att folk skärper sig. Men det är så himla svårt att formulera i lagtext.” HAHAHA, diamantbra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *