Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Snabbt och gott

8 feb , 2015, 07.02 peppe

 

Kära läsare,

Har ni sett filmen Chef? Den med John Favreau, Sofia Vergara, Scarlett Johansson och Robert Downey JR? Den som handlar om en foodtruck och kärlek och dessutom är ytterligare ett tecken på att snabbmatsbilarnas tid ännu inte är förbi.

De finns överallt på här i LA foodtruckarna, alltså. För var det bara tacobilar, men nu går det att välja och vraka mellan allt fantasifullare maträtter. Den första fredagen varje månad står många av dem på Abbot Kinney i Venice. Då kan man vrida i sig en sushiburrito, en hummertaco, friterad glass, koreansk bbq eller varför inte filosofisk chiligryta. Ja och allt går givetvis att fritera.

Snabbmatsbilarna är bara aningen billigare än restauranger, men de är snabba och det uppstår alltid bra diskussioner med folk som jobbar i bilen eller bara väntar på sin mat. Så pass att jag tog tillfället i akt och pratade med några truckägare (en av dem hade sagt upp sitt jobb som frisör och köpt en bil för att hennes son skulle få en chans att jobba som kock, en annan sa att hon uppfunnit den perfekta vikta pizzan) och skrev en liten text om fenomenet. Den dyker upp i HBL inom kort.

Greetings from America,

Peppe

IMG_0095

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *