Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

”If anyone orders Merlot, I’m leaving”

19 jan , 2015, 05.45 peppe

 

Kära läsare,

Jag vet inte om ni minns filmen Sideways från 2004, den utspelade sig i Napa Valley, men spelades in i Santa Ynez ungefär 200 kilometer norr om Los Angeles. Tidigt i går morse satte vi oss i bilen och styrde norrut. Fördelen med att köra norrut från LA är den fruktansvärt vackra strandvägen. Nackdelen är att naturkatastrofer som regn ibland skapar ras över vägen, PCH stängs och folk på väg från LA till Santa Ynez är tvungna att köra en enorm omväg över Santa Monia Mountains.

DSCF9690

Det finns drygt 120 vingårdar i Santa Ynez, många är små familjeföretag. Ett proffstips är att undvika turistruschen och besöka vingårdarna en vardag. Då får man ofta en chans att prata med ägaren och god tid på sig att utforska vinerna. Alltså att inte göra som vi gjorde.

Det gick bra ändå. Vi valde en gård som såg trevlig ut, smakade på några glas, lärde oss lite om vinet och gården och köpte med oss en flaska eller två. När solen gick ner körde vi tillbaka till Airbnb-huset vi hyrt för natten.

DSCF9650

I Santa Ynez-området ligger för övrigt också den danska staden Solvang. Eller danska och danska, det verkar mer som om stadsplaneraren och arkitekten besökt Disneyland, åkt i attraktionen It’s a small world och fått sin inspiration till staden från vad de sett av Danmark där. Men gulligt är det, trots att priserna också korrelerar med dem på Disneyland och andra turistattraktioner.

DSCF9775

På söndagen vaknade vi, åt frukostpannkakor och åkte hem. Det bästa med att bo i LA är förresten att när semestern är slut får man åka till Los Angeles.

Greetings from America,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *