Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Bara en fråga om tid innan den stora kommer

17 jan , 2015, 02.47 peppe

 

Kära läsare,

Förra året gjorde jag en Master of Arts vid University of Southern California. Förutom att undervisningen var makalöst bra (journalistskolan rankades som USA:s bästa) har alumniverksamheten överträffat alla förväntningar. Vill jag få tag på en expert inom vilket som helst område är det bara att kontakta någon av mina gamla professorer som i sin tur slussar mig vidare.

I dag intervjuade jag en jordbävningsexpert som bland annat pratade lite om jordbävningsväskor, om hur man ska skydda sig själv när marken under en börjar skaka (Södra Kalifornien skakas dagligen av 20-30 jordskalv), om att skyskrapor vanligtvis klarar sig bättre än medelstora hus och att Los Angeles enligt alla beräkningar kommer att skakas av en riktigt, riktigt stor jordbävning inom de närmaste trettio åren. Det är alltså inte fråga om ifall utan när the big one kommer.

När intervjun var över åkte jag hem och packade den där jordbävningsväskan.

Greetings from America,

Peppe

IMG_9562

 

 

 

Läs också

2 kommentarer

  1. Anna La skriver:

    Jag blir nyfiken på vad en jordbävningsväska innehåller. Vill du berätta?

    • peppe skriver:

      Gärna! Minst en gallon vatten per person per dag, mat för mellan 3 dagar och 2 veckor, byteskläder och ficklampa. Det finns hur långa listor som helst, men minst detta rekommenderas. Har en kompis som har ett helt överlevnadsläger i garaget…. Skriver en längre text om detta i HBL i februari.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *