Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Arga fåglar och skurkaktiga grisar

16 jan , 2015, 00.44 peppe

 

Kära läsare,

Den här veckan har jag intervjuat Mikko Setälä som är Rovios president i USA (det står faktiskt president på hans visitkort. Amerikaner är galna i titlar, säger Setälä). Vi pratade om varför alla plötsligt samlas i Los Angeles (”content is king” sa Mikko), om arbetskulturen i USA jämfört med Finland (byråkratin), om surströmming (måste man antagligen äta om man är gift med en kvinna från Norrbotten) och om varför han älskar teknologi (fakta går ej att bråka om). Och såklart om Angry Birds-filmen som har premiär i maj 2016.

Papperstidningen publicerar intervjun med Setälä inom kort.

Greetings from Amerika,

Peppe

PS klicka på bilden.

Angry Pig

Läs också

7 kommentarer

 1. Viveca Chan skriver:

  Jag har bott 33 år på USA s västkust och min uppfattning är att amerikanerna nog inte är mer galna i titlar än andra. Ordet ”ordförande” översätts med president, chairman och presided på engelska.

 2. Beth skriver:

  President är ofta globala huvudkontorstitel, följt av direktör i lokala landskontor i samma koncern.

 3. christina skriver:

  Det är helt fel att säga att amerikaner är galna i titlar. Tror nog att man i Finland är de mest titel galna. Det är inte så länge sedan chefer på kontor hade rött, gult och grönt ”trafikljus ” utanför sina dörrar. I vilket fall som helst är det fint att se hur populära de finska Angry Birds har blivit.

  • Mia skriver:

   Nå men det var ju faktiskt Setälä som sade det och inte Peppe. Och finnar är inte ett dugg titel galna. Det är helt fel att säga så.

 4. Maja skriver:

  Kommer från Norrbotten..

 5. Frido skriver:

  Kanske Peppe nog vet allt detta men kanske det var en liten släng av det där som kallas humor? Tycker själv det låter kul då nån kallas president fast jag mycket väl vet vad det betyder.

  • Linda skriver:

   Exakt Frido! Det var ju det där svåra med att förstå ironi i text… Eller så har man ingen humor. Eller båda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *