Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Valet som aldrig tar slut

6 Nov , 2020, 05.22 peppe

 

Kära läsare,

de senaste dygnen har varit spännande. Eller om man ska vara helt ärlig var de första 24 timmarna olidligt spännande, sedan dess har CNN/Fox News/MSNBC malt på i bakgrunden. Olika gubbar med imponerande stamina har slängt ut siffror, ritat på kartor och förklarat olika vägar till presidentskapet.

Det här valet har varit speciellt inte bara för att rekordmånga röstade eller att rekordmånga förhandsröstade eller för att presidenten aktivt jobbar för att misskreditera den demokratiska processen, men också för att så många svarta har röstat. Överraskande nog har president Trump fått aningen fler svarta och latinoväljare (mest män) jämfört med 2016, medan han förlorat vita väljare (mest kvinnor). En majoritet av people of color har ändå röstat på demokraterna.

Georgia, som varit en republikansk delstat sedan Bill Clinton vann 1992, verkar i skrivande stund bli demokratisk. Eventuellt en av de delstater som avgör valet. En delstat som den sittande presidenten var så säker på att vinna att han att han sa att han inte ens behövde gör kampanj där. För tillfället ser det ut som om de svarta väljarna i Georgia valt Biden och är delaktiga i att göra delstaten blå efter 28 år som röd.

Att antalet röster mellan presidentkandidaterna i så många delstater ligger så nära varandra hoppas jag uppmuntrar alla att rösta i nästa val. Det kommer att ta dagar innan alla röster är räknade, men att så många röstade i USA måste ändå ses som en seger för demokratin.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *