Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

När nyheten når LA

2 okt , 2020, 21.25 peppe

 

Kära läsare,

på torsdag kväll åt jag middag med fem väninnor på en restaurang i West Hollywood. Sex personer är maxantalet vid ett bord under Covid-19 och vanligtvis får man bara sitta i två timmar (ute på parkeringsplatsen, det är fortfarande förbjudet att servera restauranggäster inomhus), men den här gången hade restaurangen överseende och vi hade suttit i fyra timmar när det var dags att bryta upp.

Ute på Melrose Avenue fick min väninna Sofie en nyhetsnotis: ”Trump har corona” stod det. Inte långt därefter skrek någon ”Trump has Corona!” en bit bort och så en till. Plötsligt myllrade gatan av folk som ville brkräfta att de hört rätt. Hade presidenten verkligen Covid?

När jag satte mig i Ubern vände sig föraren om och frågade om jag hört nyheten och när jag steg av i Santa Monica stod en granne på balkongen och ropade ”Har du hört nyheten?” till en kompis på gatan.

Los Angeles är en liberal demokratisk stad och skadeglädjen gick inte att dölja. Följande morgon började folk ändå vackla i sin glädje. Var det här ett sätt att distrahera amerikanerna från Trumps skattedeklarationer? Eller ljöd han om smittan för att visa att det inte är något farligt, till och med en överviktig gubbe på 74 kan ta sig ur den? Eller sökte han efter sympatier.

Själv börjar jag tröttna på alla vändningar. En månad kvar av överraskningar, övertramp och spänning. Sen får alla ta och lugna ner sig.

Hälsningar från LA, Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *