Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

En tuff höst framför oss

19 aug , 2020, 19.47 peppe

 

Kära läsare,

Årets varmaste period i Los Angeles infaller under sensommaren. Juli brukar vara okej, men i augusti och september kan det bli riktigt varmt. Under helgerna är det proppfullt på stranden då folk försöker fly temperaturen på fyrtio grader. De senaste veckorna har temperaturen nått rekordnivåer. Kaliforniens guvernör Gavin Newsom uppmanar folk att vara sparsamma med elen. När luftkonditioneringen bränner på och poolar för omväxlingens skull kyls ner pressas energiproduktionen.

Alla har såklart inte lyxen att ha pool och luftkonditionering och för att underlätta för dem som har det svårast har Los Angeles öppnat stora lagerutrymmen med luftkonditionering för de mindre privilegierade. Det här året är såklart också detta ganska komplicerat då många av de som behöver hjälp med att svalka sig också befinner sig i riskzonen för Covid-19.

Det är inte bara viruset som drabbar södra Kalifornien. Med hettan kommer också skogsbränderna. Fire season, alltså brandsäsongen, börjar allt tidigare och i skrivande stund härjar trettio större skogsbränder i Kalifornien. I norra Kalifornien evakuerar man bostadsområden och ingen vet riktigt hur man ska kombinera social distansering och hemlöshet.

Vi har med andra ord en tuff höst framför oss.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *