Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Lagd mamma ligger

23 maj , 2020, 03.54 peppe

 

Kära läsare,

nu ska ni får läsa om något som jag skäms lite för. Inte mycket, men tillräckligt mycket för att inte tala högt om. Sitter ni ner? Okej, nu komme det: Jag lägger mig helst av allt före klockan tio. Helst av allt skulle jag ligga under täcket vid klockan nio. Eller ännu tidigare.

Coola och konstnärliga människor stannar uppe hela natten. Ibland talar jag med en kompis i Finland medan det är dag här i LA och morgonnatt i Helsingfors. Han är glad över att ha sällskap, jag med och för att det är dag hos mig. Nattmänniskor är rock’n roll. De går sist hem från festen, lever la vida loca och upplever en massa spännande äventyr. De lever livet. Vi töntar sneglar på klockan och mumlar något om att det är en dag imorgon också.

Jag älskar ändå känslan att glida ner under lakanen och veta att jag har tid att läsa en bok eller kolla på en tv-serie alldeles ifred och ändå ha åtta feta sömntimmar framför mig. Jag värnar så mycket om min tid i sängen att jag instiftat en regel i familjen: ”Lagd mamma ligger”. När jag lagt mig ner kan jag inte stiga upp mer. Då får man hämta sitt eget vatten och leta upp sina grejer utan min hjälp.

Det är som en minisemester från alla krav från livet utanför sovrummet. Det är också mitt bästa lifehack. Gratis är det dessutom.

Sån är jag. Prioriterar sömnen.

God natt från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *