Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Läs dig bort

28 apr , 2020, 01.48 peppe

 

Kära läsare,

har den här nedstängningen av samhället fått er att läsa mer eller mindre? Jag läser mer. I början kände jag av en underliggande stress som inte tillät mig att koncentrera mig på långa textsjok, men när jag väl kom igång var det skönt att flytta sina tankar till en värld någon annan skapat. Jag har till och med lyckats lyssna på ljudböcker, något som vanligtvis får mig att somna.

Vissa av oss har fått mer tid under covidkrisen, medan andra bollar jobb, hemskola och ångest. För den sistnämnda gruppen kan det låta provocerande att ta fram en bok. Jag menar, om det inte finns tid över att läsa under normala omständigheter, hur ska det gå nu?

Jag vill ändå rekommendera att pressa in lite läsning. Ge det en kvart. Lås in dig på toaletten om du har uppmärksamhetstörstande familjemedlemmar. Kanske till och med till förmån för tv-serien. Själv kommer jag på mig själv med att bli stressad när jag ser folk i tv-rutan skaka hand, kramas och röra sig på platser där det finns mycket folk. Jag kan inte låta bli att fundera på om de kommer att vara tidsdokument från en tid då vi helt aningslöst rörde vi andra människor.

Böcker är på så vis bättre, de ger mig mer kontroll över situationen. Medan tv-serier och filmer oftast låter mig ha ett ben kvar i verkligheten tar böckerna mig till en helt ny plats. Jag behöver inte väga verkligheter mot varandra, jag är fullt inne i bokens.

Testa! Man blir lugn och glad av att läsa.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *