Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Handla mat i kristider

27 mar , 2020, 17.04 peppe

 

Kära läsare,

jag överraskas hur av hur det onormala efter bara två veckor förvandlats till det normala. Nuförtiden köar man in i mataffären, utanför har någon ur personalen tecknat vita streck med exakt 6 feet avstånd så kunderna inte ska stå för nära varandra. Innan man går in sprutar en kvinna ur personalen ens händer med handsprit och sen får man ta en av kundvagnarna som desinficerats sedan kunden innan använt den.

Anländer man på förmiddagen brukar hyllorna vara fulla. Det är bara toapappret och andra servettprodukter som riskerar att ta slut och som därför varje kund bara får ta en förpackning av. Ett medelålderspar i kön till kassan lurar systemet genom att dela upp sig och får på så vis med sig hem två paket toalettpapper. Evil genious, väser kunden bakom oss.

Vid kassan skyddas kassören nuförtiden av ett plexiglas. Med tanke på hur många personer som passerar här dagligen måste kassapersonal snart kategoriseras som en högriskbransch. Eftersom vi befinner oss i Los Angeles är alla ändå på gott humör och när kassören får veta att min man kommer från Sverige och att Sverige kör en mycket mer avslappnad Corona-karantän blir kassören alldeles till sig. ”Men Sverige ska ju vara ett föregångsland!”

Sen kommer vi hem och konstaterar att vi glömt köpa lime och koriander så det är bara att åka tillbaka och börja om.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *