Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Köar in till mataffären

21 mar , 2020, 19.37 peppe

 

Kära läsare,

I Kalifornien råder om inte utegångsförbud, invånarna uppmanas faktiskt att röra på sig, men det är strängt förbjudet att hålla affärer öppna, träffas hos vänner och folksamlingar med fler än tio personer. Flera andra delstater följer Kaliforniens exempel, däribland New York och Illinois.

Trots att det inte råder en brist på mat fick vi i förrgår köra i tio minuter för att komma in i en mataffär. Personalen släppte bara in några personer åt gången och sprutade handsprit på händerna på samtliga kunder innan de fick stiga in. Toapappret var slut. Likaså tomatkrossen och bönor på burk. Överallt fanns det skyltar som uppmanade folk att vara solidariska och högst ta två produkter av samma vara.

Personalen sa att de får in nya leveranser varje morgon, men att folk fortfarande bunkrar upp. Imorse åkte vi för att handla mat klockan sju på morgonen. Kön utanför var kort och det fanns både bönor och toapapper. Det sista var ändå slut när sjusovarna som dök upp halv åtta kom till butiken.

En äldre dam framför oss i kassakön hostade rikligt rakt ner i sin hand och slog sedan in sin pinkod. Alla verkade ändå ta incidenten med ro och killen i kassan tog bara fram en sprayflaska med decifieringsmedel och torkade noggrant alla ytor.

Själva hör släktingar och vänner av sig och frågar om det inte är dags för oss att resa hem nu, men ärligt talat har vi det helt okej än så länge. Tröstar oss med att this too shall pass och siktar på att åka hem över sommaren i mitten av juni som planerat.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *