Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

USA:s nästa president är en vit man över sjuttio

3 mar , 2020, 19.36 peppe

 

Kära läsare,

när jag skriver det här är det morgon i Kalifornien och Super Tuesday, tisdagen då 14 delstater röstar i primärvalen, har bara börjat. Det ser bra ut för den demokratiska socialisten Bernie Sanders, den före detta vicepresidenten Joe Biden har ett succéprimärval i ryggen från South Carolina och flåsar Sanders i nacken, en av USA:s förmögnaste män New Yorks före detta borgmästare Mike Bloomberg är en av kandidaterna och den sista kvinnan i spelet, Elizabeth Warren, kämpar på.

Det är faktiskt lite sorgligt att se att det är så svårt för en kvinna att bli president i USA. När Hillary Clinton ställde upp som Demokraternas presidentkandidat upplevdes hon som kall och osympatisk av väljarna. När sajten FiveThirthyEight frågade väljarna om vad de tyckte om kandidaterna var faktumet att Warren var en kvinna en orsak till att väljarna valde bort henne. Just nu ligger Warren sist enligt galluparna.

Idag ser det ut att bli en kamp mellan Sanders och Biden. Två vita och vithåriga män. Med en tredje, Bloomberg, hack i häl. Det som är intressant med Sanders är att han är den äldsta kandidaten med sina 78 år, men har en väljarkår på unga människor. De mer moderata kandidaterna Biden och Bloomberg har en äldre väljarkår. Folk som vill välja en demokrat, men bävar inför det som Sanders pratar om: ett jämlikare samhälle.

Supertisdagen är inte över än, men det som redan nu, tyvärr, kan sägas är att USA:s nästa president kommer att vara en vit, heterosexuell man över sjuttio.

Hälsningar från Amerika,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *