Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Adventskalender för vuxna

14 Dec , 2019, 18.25 peppe

 

Kära läsare,

när jag var barn var adventskalendern en nästan lika stor upplevelse som julafton. Okej, men betoning på nästan. Att varje kväll lägga sig med verskapen om att man följande morgon skulle få leta upp en viss siffra på kalendern, öppna den och se ett stearinljus (första advent), Finlands flagga (självständighetsdagen), Lucia (den 13 december) och resten av månaden valfria paket, tomtenissar och julgranar (oftast den 24.12).

Ett år skakade tidningen Bamse om hela min existens genom att bifoga en julkalender där den 25 december fanns med. Enligt Bamse var det dagen då Jesusbarnet föddes och därför den viktigaste dagen. Tyvärr kom julafton med alla klappar och festligheter och distraherade mig till den grad att Bamsekalenderns sista lucka blev oöppnad.

Sen kom eran med chokladkalendern (handen på hjärtat var chokladen där inte ens god för en sockertörstande barn) och nu i vuxen ålder ser jag människor i min ålder som unnat sig själv skönhetskalendrar (i varje lucka finns en provförpackning av sminkprodukt), tekalendrar (tepåsar) och givetvis 24 days of tease, en erotisk julkalender. Det finns ingenting som inte går att sexualisera.

Jag dömer ingen för kalenderval! Min favorit i år är ändå den som min vän Maja utvecklat. Varje dag lägger hon ut en uppmaning/uppgift på Instagram som följarna sen ska följa. Några av mina favoriter är ”ta en tupplur”, ”ge någon en stund av din odelade uppmärksamhet”, ”gör någonting långsamt”, ” ge någon en komplimang” och ”bjud dig själv på något gott”. Så enkelt och så nyttigt. Fokus på handlingar istället för grejer.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

2 kommentarer

  1. Mållan skriver:

    I år är min favoritkalender en enkel te-kalender (jag gillar verkligen te) och ett gymnasiums Instagramkalender där någon elev varje dag ger en klapp till en person som är viktig i hens liv/samhället på något sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *