Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Mitt bästa LA-tips

13 sep , 2019, 21.59 peppe

 

Kära läsare,

För en förstagångsbesökare är Los Angeles sällan en hit. Avstånden är långa och sevärdheterna besvikelser. Venice Beach är full av andra förstagångsbesökare, uteliggare och knarkare medan Hollywood Walk of Fame i praktiken är en enda stor turistfälla. Det är synd eftersom den här stora staden har så mycket mer att bjuda på än dessa två platser.

Bäst upplevs LA som om man var en angeleno. En tvättäkta Los Angelesbo. En aktivitet som sådana gör är att åka till Koreatown och gå på Korean Spa. Själv älskar jag att ta med en kompis och sen bara flytta mig mellan olika bassänger och bastun medan man pratar om allt. Det gjorde jag igår, fast med en liten justering. Istället för bastu och pool blev det två timmar av skrubb och massage.

På koreanska spa går man, som ni, vet omkring helt naken. Skrubben utfördes såklart också på naken kropp, likaså massagen. Och inoljningen. Damerna som masserar och skrubbar en är klädda i svarta täckande underkläder, de är barska, trygga och vet vad de håller på med. De har sett allt och tar i ordentligt, allt skrubbas och allt oljas in. Ibland skickar de iväg en för en mellandusch och sen börjar allt om från början. Ibland kastar de en hink varmt vatten över en, sen blir det lite rygg, ben, hand eller ansiktsmassage och så vidare. Man vet aldrig riktigt vad som kommer att hända, men är i trygga händer.

Stundvis kände jag mig som en gris på slaktbänken när jag halkade omkring på den oljiga britsen (undrar hur många som halkat ner från den). Andra stunder var jag mer som Sylvester Stallone i Demolition Man när han ligger naken i den där glaskupan. Eller en liten baby som blir tvagad av sin mor. Nu, flera bortskrubbade hudlager senare är min hy len som de lenaste rosenblad.

Visst finns motsvarande i gamla finländska bastun i typ Berghäll? Eller har jag bara föreställt mig det? Kan i alla fall uppskatta den här kulturyttringen kring renlighet.

Hälsningar från Koreatown,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *