Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Rånare i skolan

11 sep , 2019, 19.00 peppe

 

Kära läsare,

igår skyndade jag hem för att hålla en onlineföreläsning och på vägen förbi nioåringens skola möttes jag av ett antal polisbilar. De bromsade in rakt framför banken som ligger tvärs över gatan. Jag tänkte inte så mycket på det, gick hem och började föreläsningen.

Halvvägs in i föreläsningen fick jag ett sms från skolan om att det rådde en ”lockdown”, ingen fick gå in eller lämna skolan. Alla elever och lärare var oskadda. Först fattade jag ingenting, men sen kollade jag på nyheterna och insåg att banken blivit rånad och det nu fanns en risk att rånarna flytt in i skolan. Jag blev helt till mig. Magnus åkte till skolan, men de släppte såklart inte in någon. Däremot kryllade det av poliser med stormgevär utanför. Otroligt obehagligt.

Inte långt därefter fick visade det sig allt lugnt, men när nioåringen kom hem berättade han att alla elever fått gömma sig under sina bänkar, blivit uppmanade att vara knäpptysta och läraren släckt lamporna för att det skulle se ut som om klassrummet var övergivet. Vidde tyckte att det var spännande och skoj, men jag tyckte att det var ganska obehagligt. Rånaren valde en bättre flyktstrategi och är tydligen ännu på fri fot.

Slutet gott allting gott, förutom att rånaren fortfarande är på fri fot.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *