Peppe bloggar om livet på västkusten

poolekonomi

Inte alla elscootrar

11 aug , 2019, 12.35 peppe

 

Kära läsare,

här kommer en bekännelse: Jag älskar elscootrarna. Häromdagen var jag på väg tillbaka till Östermalm efter en kväll på Söder. Jag fann mig själv utanför Slussens tunnelbanestation tvekades. Det hade regnat hela eftermiddagen och nu sprack molntäcket upp precis då solen började röra sig mot horisonten. Att ta rulltrappan ner under jorden kändes som slöseri med vacker sensommarkväll.

Således började jag promenera mot Gamla stan, förbi slottet, Grand hotel och vidare i riktning mot Norrmalms torg. Nånstans vid Kungsträdgården kastade jag en blick på klockan och insåg att jag fick lägga på ett kol om jag skulle hinna handla middag innan närbutiken stängde. Således hoppade jag upp på närmaste elscooter och var framme på några minuter. Otroligt praktiskt! Lika praktiskt som när jag bara hade tio minuter att ta mig från Järnvägsstationen och Villagatan en svettig söndag i juli eller när jag ville komma hem så fort som möjligt efter en middag hemma i Santa Monica. Elscootern är perfekt för kortare avstånd.

Jag kör givetvis aldrig på trottoarer och är noga med att följa trafikregler. ändå känner jag mig ofta lite rädd när jag väljer att ta en elscooter. Det verkar nämligen råda ett enormt hat mot dessa och mot folk på dem. Jag är rädd för att någon ska skälla ut mig, bara knuffa till mig eller köra sin bil liiite för nära mig i ren frustration över att detta fortskaffningsmedel existerar.

Det är inte det att jag inte förstår frustrationen. Det finns massvis med folk som ännu inte förstått hur man kör scooter, vilka regler som gäller och framförallt hur man parkerar. Men vet ni vad, ge dem lite tid, detta kaos kommer också att reda ut sig. Det gjorde det med bilar och cyklar. När en förändring (modernisering) sker försöker alla hitta sin plats, sen skapar man tillsammans en lösning. Det krävs bara lite utbildning, respekt och öppenhet för att stadsbilden förändras.

Hälsningar från Stockholm, Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *