Peppe bloggar om livet på västkusten

Kultur,Los Angeles

Klimatförnekare, spådamer och elallergiker

22 maj , 2019, 03.04 peppe

 

Kära läsare,

fördelen med att flytta utomlands är att man är tvungen att skapa nya vänskapsrelationer och oftast, åtminstone till en börja med, tager vad man haver. Med andra ord umgås man inte sällan med folk som är ganska annorlunda än de man samlat omkring sig i hemlandet. Och när jag skriver ”man” menar jag givetvis ”jag”.

Jag har ätit middag med välutbildade och smarta vänner som plötsligt, över ett glas vin, visar sig vara skeptiska till klimatförändringen. Inte vara skeptiska, men helt övertygade om att det är hittepå. Där satt jag sedan med hakan i soppan och försiktigt frågade om hur det kommer sig att de inte tror på det 99 procent av alla världens seriösa forskare är överens om.

En annan person som jag umgås ofta med är övertygad om att hon med lite hjälp av ett medium kan prata med de döda. Hon ordnar träffar hemma hos sig där ett medium framför hälsingar från den andra sidan till alla gäster. Med tanke på att Los Angeles är fullt av små kiosker med neonskyltar där det står ”Psychic” så statistiskt är det kanske inte så konstigt att några kompisar går till spåtanter, men jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det. Det känns oartigt att ifrågasätta någons tro på samma sätt som det skulle kännas opassande att ifrågasätta en kristen person gudsövertygelse.

Häromdagen började jag prata med en arkitekt i bekantskapskretsen. Han sa att han nyligen installerat Teslas solceller på taket till sitt hus och att familjen nuförtiden är självförsörjande gällande el. Han skulle ändå aldrig själv köpa bilden Tesla eftersom batteriet ligger under sätena och strålningen som kommer från batterier kan leda till prostatacancer. Enligt den logiken skulle avgaserna från en bensindriven bil likväl orsaka lungcancer så det är kanske bäst att cykla? Eller ta bort frågetecknet, det är såklart alltid bättre att cykla.

Jag är i alla fall glad och tacksam över att omges av människor med helt olika övertygelser än vad jag själv har. Känns som om bubblan växer.

Hälsningar från LA,

Peppe

 

 

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *