Peppe bloggar om livet på västkusten

Kultur,USA

Glad alla hjärtans dag med godis

15 feb , 2019, 01.27 peppe

 

Kära läsare,

handlar man i en amerikansk matvaruaffär kan man lätt tro att tiden stannat på tidigt 1990-tal. Här LIGHT fortfarande det starkaste säljargumentet vare sig det handlar om mejeriprodukter, flingor, kött, chips eller ja you name it. Till och med godis säljs som fettfritt. Många av åttaåringens klasskamrater har med sig mellanmål som en nordbo skulle klassa som godis, men som amerikanen ser som ett energirikt snacks. Ibland är det ”based on real fruit”. Socker är inte ett problem, om vi säger så.

I början förfasades jag av mängden godis överallt, men nuförtiden tänker jag inte så mycket på det. Det är en del av kulturen här, antar jag. Medan vuxna i Santa Monica lever på kallpressad juice och grönkålssallad med avokado serveras barnen oftast hamburgare med bara kött och bröd (alla utgår från att barn ändå inte äter grönsaker), friterad kyckling eller toast med smält ost.

Att det finns lite nordbo kvar i mig bevisades ändå idag då åttaåringen kom hem från skolan efter att ha firat alla hjärtans dag och hade väskan full av karameller och choklad. Det var i klass med Halloween. Förutom att samtliga barn i klassen ska ha ett personligt kort delar ungarna tydligen också ut godis till varandra. PÅ EN VANLIG TORSDAG! Jag vet, nu låter jag hysterisk och det är väl inte hela världen. Men i hemlighet tycker jag ändå det kunde ha räckt med korten.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *