Peppe bloggar om livet på västkusten

Kultur,USA

Rams och Maroon 5

3 feb , 2019, 21.51 peppe

 

Kära läsare,

idag är en stor dag för många amerikaner och extra stor för Los Angeles-bor. I dag spelas nämligen Superbowl, finalen i den amerikanska fotbollsligan och Los Angeles Rams försöker vinna titeln. I tjugo år har Los Angeles längtat efter ett lag som är bra nog att slå östkustlagen. För tre år sedan kom Rams tillbaka till Los Angeles. Rams är en av NFL:s äldsta lag och har vunnit NFL-titeln för tre olika städer. Att de är tillbaka i LA är stort. Inte bara för att det är fotboll, utan också för att det är östkusten som möter västkusten och för att angelenos tillbaka till fotbollspubilken. Än så länge går folk hellre på basket-och baseballmatcher.

De billigaste biljetterna till Superbowl går för flera tusen dollar, ska man också betala resor och hotell (som givetvis höjt priserna den här helgen) kan upplevelsen kosta hur mycket som helst. Därför kollar de allra flesta hemma i soffan tillsammans med släkt och vänner. För oss utlänningar finns det två alternativ. Att sitta hemma och försöka klura ut reglerna för amerikansk fotboll medan vi hör grannarna bröla av besvikelse och skrika av glädje, eller tacka ja till en inbjudan och uppleva spektaklet hemma hos en lokal familj. Det ser ut att bli alternativ två.

För dem i familjen (alltså jag) som har ett ljummet intresse för just amerikansk fotboll finns alltid half time-showen att se fram emot. I år är det Maroon 5 med Travis Scott och Big Boi som uppträder. Det är kanske inte i klass med tidigare artister som Madonna, Lady Gaga, Katy Perry, Justin Timberlake, Bruno Mars och Beyonce, men bra kommer det ändå att vara. Är det någonting som det här landet kan är det underhållning.

Imorgon när ni vaknar får ni veta hur det gick. Om nån utanför USA nu bryr sig.

Hälsningar från LA,

Peppe

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *