Peppe bloggar om livet på västkusten

Kultur,Los Angeles,skola,USA

Positiva tankar och böner

9 okt , 2018, 02.04 peppe

 

Kära läsare,

varje eftermiddag mailat åttaåringens lärare klassens föräldrar och berättar vad barnen sysslat med i skolan, påminner om läxorna och kommande händelser.Oftast dimper det ner i mailboxen bara en halvtimme efter att skolan slutet. Det är som ett dagligt nyhetsbrev från skolan. Mycket praktiskt.

I dag fick vi veta att klassen pratat om tacksamhet och vilken tur de har som får leva på en plats där det inte är krig, där det finns mat på bordet, föräldrar som älskar en och möjlighet att gå i skolan. Klassen hade också talat om barnen som är mindre lyckligt lottade och vad man kan göra för dem till exempel donera pengar och be. Det stod faktiskt ”send prayers” i nyhetsbrevet.

Jag är den första att erkänna att jag höjde lite på ögonbrynen. Det fanns tydligen föräldrar som gjorde mer än så eftersom mindre än en timme efter att mailet om donationer och böner gått ut skickade läraren en korrigering där hon bad om ursäkt för sitt dåliga ordval. Skrev att hon tagit till sig kritiken och kunde förstå att föräldrar blivit upprörda. Skolan ska givetvis inte syssla med bön. Och med ”böner” menade hon givetvis att ”skicka positiva tankar”.

Personligen vet jag inte om ”att skicka positiva tankar” hjälper barn i krigszoner så mycket mer än böner, men lade det på Los Angeles-kontot. Här är väl folk generellt lite mer flummiga när det kommer till att se världen jämfört med Finland.

Hälsningar från LA,

Peppe

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *