Peppe bloggar om livet på västkusten

Los Angeles,Stockholm

Gott nytt år!

14 aug , 2018, 11.58 peppe

 

Kära läsare,

i helgen hälsade vi på goda vänner som bor i Dubai. Temperaturen låg som mest på 45 grader celsius och sjönk aldrig under 35 grader. Jag som trott att sommaren i Norden var varm fick en chans till perspektiv. Hettan var intensiv. Det sagt är husen i Förenade Arabemiraten byggda för att klara av hetta, medan huset i Stockholm är gjort för motsatsen: lagra värme och slå ifrån sig kyla. En annan kontrast är expat-livsstilen i Dubai jämfört med vårt mycket mer modesta leverne i Los Angeles. Vi har varken inneboende nanny eller tre gästrum. Tre dagar som besökare i ett mycket glamourösare liv än vårt var precis vad vi behövde.

När vi igår kväll återvände till Stockholms friska luft kände jag att jag var redo att åka hem. Nu är sommaren gjord med all dess dekadens, oregelbundna tider, sena kvällar, sena morgnar, spontana dopp och vin var och varannan kväll. Nu längtar jag efter struktur, barn som går i skola, möjlighet att skriva och tänka i lugn och ro, träning och tydliga helger. Månadsskiftet augusti-september är det riktiga nyåret. Efter att ha tankat energi i tre sommarmånader är den perfekta tidpunkten för nyår slutet av augusti. Då allting börjar om och det känns som om man får en chans att skärpa sig och styra upp allt som fått glida ut över konturerna under sommarmånaderna.

Egentligen borde vi fira nyår den 31 augusti istället för den 31 december. Bjuda in vänner till fest och göra nyårslöften. Efter julen och med tre hårda vintermånader framför sig krävs det tillräckligt av en människa bara att orka igenom dagarna. Att göra en nystart med ett bättre uppstyrt liv känns som överkurs.

Den fräscha Stockholmsluften gör att min hjärna vill fungera igen. Jag vill skriva, skapa och komma igång med allt som fått vänta mellan juni och augusti.

Skål och gott nytt år!

Hälsningar från Stockholm,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *