Peppe bloggar om livet på västkusten

Resa,Stockholm

Stockholms bästa badställen

29 jul , 2018, 10.28 peppe

 

Kära läsare,

de äldre husen i Stockholm är snarare byggda för att hålla ute kyla än värme och vissa dagar känns det som att sitta i en bastu. Nu vet ju den uppmärksamma läsaren att jag älskar bastu, men det är explicit en självvald sådan. Inte en lägenhet där inomhustemperaturen flirtar med plus fyrtio grader celsius. För att svalka ner oss åker vi runt och testar olika badplatser och om det finns gott om något annat än hipsters i Stockholm så är det simställen. När jag frågade mina följare på Instagram vilka stränder och bryggor de rekommenderar fylldes kommentarsfältet av tips.

Jag beslöt mig för att beta mig igenom så många simplatser som möjligt den här sommaren och delar gärna med mig av mina erfarenheter. En storfavorit är Stora Essingen, en ö öster om stadskärnan. Här finns det både stränder och bryggor. Ta fyrans buss ut och njut. För det sällskap där samtliga kan simma är Fredhälls klippor härliga. Dyk i och simma ut till pontonen, dyk i igen, klättra upp och vinka åt båtarna som seglar förbi.

Är det Östermalm du hänger i kan jag kan inte sluta jubla över Brunnsviksbadet. Det lämpar sig för både de riktigt små och de som vill ha djupare vatten. Området är så stort att du sannolikt får din egen lilla strandplätt. Lättast kommer du ut med cykel eller genom att ta tunnelbanan till universitetet och promenera genom en liten skogslund.

Alla verkar älska Södermalm, men handen på hjärtat, brukar både Långholmen och Tantolunden vara så proppfulla av andra badälskare att det är som att befinna sig på en Spice Girls-konsert i slutet av 1990-talet (ursäkta den något förlegade referensen). Är det nattbad du är ute efter kan jag ändå tipsa om bryggan vid Årstaviken.

Det verkar inte som om värmen kommer att försvinna på ett tag så än är det inte försent att utnyttja faktumet att Stockholm är omgiven av ljummet vatten.

Hälsningar från den kungliga huvudstaden,

Peppe

PS Och ÄR det så att du besöker Stockholm under vinterhalvåret ska du ta färjan ut till Yasuragi, men mer om det i ett senare inlägg.

 

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *