Peppe bloggar om livet på västkusten

Stockholm

Staden som är bäst på guidade turer

12 jul , 2018, 19.46 peppe

 

Kära läsare,

nu får det vara nog klagat på stockholmarnas ohövlighet, den här staden lägger nämligen i ett extra kol för att få turister att trivas. Stockholm bjuder på så mycket mer än en guide som rabblar upp historiska fakta medan hen håller upp ett paraply i luften för att ingen ska tappa bort sig.

Jag kan lugnt säga att i Stockholm finns det något för alla. Ta till exempel LGBTQI-vandringen genom Gamla stan och mot Djurgården med avslutning på ABBA-museet, eller en rundvandring i äkta Millenium-anda för dem som läst och älskat Stieg Larsson-böckerna, start givetvis på Södermalm, för den som inte är speciellt höjdrädd går det en guidad tur över takåsarna (digra säkerhetsrep) eller varför inte ta en spökvandring genom Gamla stan. Och nu har jag bara räknat några få som jag själv tycker låter extra kul.

Alla utom ett. Det jag själv ser mest fram emot OCH ska få uppleva är Gryningsritt genom staden. Ett stall nere på Gärdet ordnar en ridtur genom Stockholm i arla morgonstund innan staden vaknar. Man träffas halv sex på morgonen i stallet, gör iordning hästarna och rider sedan iväg mot bebyggelsen. Det här är en ritt för vana ryttare och det utlovas galopp över Gärdet mot slutet av turen då Gamla stan, kajen och slottet avverkats.

Säga vad man vill om stockholmare, men innovativa och kul presentationer av stan bjuder de i alla fall på. Jag återkommer med rapport i tidningen när turen är testad!

Vilka är det roligaste guidade turerna i upplevt?

Hälsningar från Stockholm,

Peppe

, ,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *