Peppe bloggar om livet på västkusten

Los Angeles

Klart man ger dricks åt sitt medium!

1 jun , 2018, 01.45 peppe

 

Kära läsare,

Los Angeles är fullt av små hus med stora neonskyltar med texten ”PSYCHIC”. Att få sin framtid spådd i tarotkort, kristallkula eller kaffesump är ungefär lika vanligt som att gå på hajk. Det tog mig nästan fem år, men nu har jag också testat på det. Det var min lång mycket mer äventyrliga kompis Frida som tog mig till The Green Man i North Hollywood.

Jag var minst sagt nervös när vi kom fram till stället som mest påminde om något ur Harry Potter. Jag lugnade ner mig lite när jag hörde att vi skulle få sitta med varandra under sessionen. Jag måste erkänna att jag är en skeptiker, men hade lovat mig själv att gå in med öppet sinne.

Först gick vi in i affären där man kunde shoppa kristaller, döskallar, en kristallkula, kvastar och olika brygder. Vi pillade lite på några stenar och anmälde oss sedan i kassan. Där fick vi instruktioner om att gå upp en våning och leta fram rum nummer fyra. Det var ett pyttelitet rum på mindre än två gånger två meter, heltäckningsmatta och vid ett litet bord satt mannen som skulle spå oss. Han hade långt hår i hästsvans och verkade först väldigt nervös.

Frida var den som först satte sig framför spåmannen. Det är ju inte alls min sak att berätta vad som sades om någon annan, men jag berättar gärna om min egen upplevelse. Jag tyckte för övrigt att det var lättare att sitta bredvid och tolka det mannen sa som allmängiltigt. Alltså en stor del av det han se kunde passa min på de flesta av oss. Få av oss gillar att sitta instänga på små kontor och alla är väl åtminstone liiite kreativa.

När det blev min tur började spåmannen med att säga att jag gjort väldigt mycket, haft många olika jobb och bott i olika länder. Sedan pratade han bland annat om hur vi kommer att flytta, inte långt bort, men flytta. Att mitt äktenskap är bra för att min man tar hand om barnen och att vår ettåring brukar springa omkring med en blöja på huvudet. Sedan sa han också att jag håller på att hitta en ny identitet i mitt yrkesliv och att jag inte ska vara så rädd för att göra folk besvikna. Jag ansträngde mig för att säga så lite som, men avbröt honom vid två tillfällen när han var helt ute och cyklade. Då fnissade Frida.

För det här nöjet fick vi betala 50 dollar och dricks. Klart man också dricksar sin spåman!

Nu sitter jag och väntar på att alla spådomar ska slå in.

Hälsningar från LA,

Peppe

 

 

, ,

Läs också

5 kommentarer

  1. Patrik Lindholm skriver:

    Blåst.

  2. Patrik Lindholm skriver:

    Nej, Peppe, inte att du är 🙂 Snarare känn dej 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *