Peppe bloggar om livet på västkusten

Los Angeles,USA

Dela hus med era vänner

11 sep , 2017, 19.47 peppe

 

Kära läsare,

när man lämnar fosterlandet bakom sig och flyttar utomlands är det inte bara rågbröd och fil man saknar. Bristen på trygg vänskapskrets och därmed sammanhang blir också väldigt tydlig. När kompisarna befinner sig tio tidszoner ifrån en går det inte att spontant föreslå en kaffe på stan. Då gäller det bara att kavla upp ärmarna och gå på jakt efter nya vänner. I början kan man inte vara för kräsen och får ta emot det som erbjuds. Det är en bra sak eftersom man då är tvungen att umgås med folk som man kanske annars aldrig skulle ha träffats. Människor från helt andra kulturer med helt andra värderingar (jag ser på er Trump-anhängarna). Man tvingas ta ett steg utanför den där omtalade bubblan.

Efter en tid faller vissa bort (jag ser på er Trump-anhängarna), medan andra vänskapsband blir allt starkare. Man skapar nya traditioner och firar högtider med sina pinfärska vänner. En av de nya traditioner jag gillar bäst är att åka på övernattningsutflykt. Att tillbringa några dygn tillsammans med folk gör att man inte bara lär känna dem mycket fortare än genom att ta en kaffe nån gång i veckan under flera år. Då man övernattar under gemensamt tak lär man sig vem som är morgontrött, vem som gillar att sitta uppe halva natten och prata, det finns tid att verkligen reda ut den där diskussionen om The Wire, man fattar vem som gillar att laga mar och lär sig om hur folk verkligen är med sina barn. Att dela husrum med sina nya kompisar gör att man slussas in i en närmare vänskap på rekordtid.

Slutsats: Ta med era kompisar och åk ut till sommarstugan eller varför inte turista i eget land? Ta en tur till Borgå, Ekenäs eller Öja. Laga mat tillsammans, ta långa promenader och klä på er varmt när det blir mörkt, ställer utomhus och kolla på stjärnorna. Det ger en helt ny dimension i vänskapen. Jag menar, varför är det bara barn som ska få sova över hos kompisar?

Och de gamla vännerna från hemlandet då? Jo, de kommer själva på utflykt till Los Angeles och bor hemma hos oss och bara några dagar in känner jag hur vår relation fördjupas och vi kommer ännu närmare varandra.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *