Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Farenheit 104

28 sep , 2016, 04.33 peppe

 

Kära läsare,

jag vill inte vara den som klagar, men fasiken så varmt det är här i L.A. Till och med Santa Monica som vanligtvis dras med moderata temperaturer som är runt tio grader svalare än nere i Hollywood och Downtown. Under de senaste dagarna har termometern klättrar upp till nästan fyrtio, och då snackar vi celsius inte farenheit. Under våra drygt tre år här på västkusten har det aldrig varit så här varmt.

Från sexåringens skola kommer det e-post om hur man ska klä barnen (= svala kläder), att alltid packa ner vatten i lunchboxen och att barnen kommer att leka inomhus på rasterna för att inte utsättas för hettan. Alla klassrum har också fått externa fläktar och till nästa år lovar man att luftkonditioneringen ska renoveras. Jag väntar med spänning på dagen då skolan är stängd på grund av värmebölja.

En varm dag eller fem är inte samma sak som global uppvärming, men om vi säger så här: 2016 är det varmaste året hittills sedan man började bokföra temperaturer. Och torkan i Kalifornien blir inte precis bättre av sånt här väder. Inte heller sömnen hos personer utan luftkonditionering. Tröstar mig med att det ska bli svalare i slutet av veckan. Bara 25 grader.

Greetings from America,

Peppe

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *