Peppe bloggar om livet på västkusten

Uber

Bilar utan chaufförer

14 sep , 2016, 02.21 peppe

 

Kära läsare,

I dag tog jag en Uber till Soho House Malibu. Resan tog cirka tjugo minuter och kostade 10 dollar. Under färdens gång satt jag och småpratade med chauffören som berättade om att han var född och uppvuxen i L.A. men nu längtade efter att testa en annan stad att bo i. Helst en med tydliga årstider. Snart är det slut på småpratet med Uber-förarna.

Enligt New York Times kommer Pittsburgh vilken dag som helst att vara den första staden där förarlösa Uber-bilar kommer att rulla omkring med passagerare. År 2016 kommer alltså att vara framtidsåret. Nu har vi både videotelefoner (ett säkert tecken på framtiden om man får tro 1970- och 80-talsfilmer) OCH förarlösa bilar. Bilarna kommer dessutom att vara Volvon. Till att börja med kommer det att sitta en person bakom ratten, för säkerhets skull, fast kanske mest för att lugna passagerarna. I längden kommer nämligen bilarna att vara mycket säkrare än den mänskliga faktor.

Pittsburgh har blivit kritiserat för att böja sig för Ubers minsta lilla önskan, men borgmästaren Bill Peduto har avvisat kritiken med att Pittsburgh helt enkelt är en modern stad som vill testa olika teknologiska lösningar. Invånarna är oroliga över att vara med om ett experiment som i längden kan vara riskfyllt, men Peduto kontrar med att säga att människokörda bilar är farligare än självkörande. I medeltal dör 3287 människor runt om i världen i trafikolyckor varje dag.

Vad säger ni, är det bara skönt att åka utan att behöva småprata? Skulle ni tveka inför att åka i en förarlös bil?

Hälsningar från Malibu,

PeppeIMG_1938

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *