Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Första gången är gratis

10 maj , 2016, 05.39 peppe

 

Kära läsare,

Här i Los Angeles kan man få precis vad som helst levererat hem till sig, färdig mat, vin och öl, marijuana, blommor, paket, kondomer, hundvalpar att gosa med och så vidare. I dag testade vi InstaCart, en Uberliknande service där frilansare sitter i sina bilar utanför mataffärer och väntar på att ta emot beställningar. När en beställning kommer rusar chauffören in i affären, handlar matvarorna och kör dem hem till kunden. Allt inom en timme. Väldigt praktiskt, och precis som Uber, väldigt förmånligt.

Det finns en massa olika startups som sysslar med transport av olika varor och tjänster, men nu har också Uber fått upp ögonen för fler möjligheter att tjäna pengar. Istället för att bara köra omkring folk kan bilarna egentligen köra omkring precis vad som helst. Men det finns ju redan en massa andra företag som specialiserat sig på detta, säger någon nu. Men Ubers fördel är att miljoner av människor redan har laddat ner och registrerat sig och sitt kreditkort på appen. Varför ha tjugo olika transportappar när Uber kan tillgodose alla ens behov? Uber själv behöver inte satsa på marknadsföring och synlighet. Alla känner redan till dem.

Så här monopoliseras marknaden. Konsumenter är ofta om inte bekväma, så lata. Det är enklare och billigare att köpa böcker via Amazon än den lokala bokhandeln, det är praktiskt att logga in med Facebook på en massa andra tjänsteproducenters sidor och varför inte välja Uber när vi redan registrerat oss där?

På tal om tjänster. Vi var för övrigt väldigt nöjda med råvarorna vi beställde från Whole Foods via Instachart. Snabbt, enkelt och bekvämt. Dessutom var den första beställningen gratis.

Greetings from Santa Monica,

PeppeDSCF0989 kopia

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *