Peppe bloggar om livet på västkusten

feminism,USA

Mäns våld är inte en kvinnosak

26 feb , 2016, 03.22 peppe

 

Kära läsare,

Ni minns kanske när jag undrade var alla beskyddande män fanns innan incidenten på nyårsnatten i Köln? Många kände sig tvungna att förklara för mig att det finns kulturella skillnader mellan olika kulturers våld mot kvinnor. Det stämmer säkert, men det innebär inte att finländska mäns våld är lite bättre än till exempel en syrisk mans våld.

I dag snubblade jag över den här Ted Talk-presentationen där en man som jobbat med ledarskap inom USA:s armé förklarade hur den tysta massan är en del av förtryckarkulturen och om hur mäns våld mot kvinnor och varandra inte är en kvinnosaksfråga. Ge klippet 17 minuter, ni kommer inte att ångra er.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *