Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Det viktigaste är pengarna

14 Dec , 2015, 16.33 peppe

 

Kära läsare,

Vi har lämnat vapenpositiva pappor, mammor som föredrar dejting i Miami framför dejting i LA, roadtrippar till Vegas och barnflickor som älskarinnor för vinterkyla i Stockholm (och snart Helsingfors). Det är kallare här än vad jag minns det och jetlaggen är massiv, men mysigt är det också. Hela Stockholm har klätt ut sig till jul. Här finns ljusslingor på varje balkong, tomtar i varje skyltfönster, julmusik i varje affär och ett gäng julälgar som travar genom Berzelii Park.

Jag som levt över trettiofem vintrar på just de här breddgraderna är van vid mörkret, men femåringen förundras över att det är natt mest hela tiden. Med barnets förmåga att se glaset som ett halvfullt äventyr älskar han att äta så kallad ”nattfrukost” (alltså morgonmål mitt i natten, eller klockan halv åtta som vi andra kallar det) och att det är is på vattenpölarna. NK:s julskyltfönster och marknaden på Skansen får också fulla poäng.

Efter några dagar i landet informerade han ändå sin farmor om att det är för kallt i Sverige för honom och att hon borde flytta hem till honom i Los Angeles.

– Jag kan fixa ett jobb åt dig farmor, sa han glatt.

Efter mer än två år i USA vet han nämligen att det viktigaste som finns är att tjäna pengar.

Greetings from Stockholm,

Peppe

 

Läs också

4 kommentarer

 1. Solveig Williams skriver:

  V. Babyläinen, som gossen kallades i en blog när han var nyfödd, har vuxit och fattat vad som har betydelse, kanske litet tidigare än om han bott i Helsingfors hela tiden. För dig och Magnus bådar det gott för framtiden. Han försörjer er nog när ni blir skröpliga om sisådär sjuttio år.

  • peppe skriver:

   Haha, vad roligt att du minns den gamla bloggen och smeknamnen! Och jag hoppas att din profetia slår in. Journalistyrket är nämligen inte det mest profitabla.

 2. Paula skriver:

  Hej Peppe, en liten kille på 1 år 10mån har inte heller här i Helsingfors vant sig vid mörkret fast hän aldrig varit utomlands. Dagligen tittar han ut och säger ute mörkt. En morgon kunde han inte färstå att han skulle till dagis, det var ju mörkt, då skall man vara hemma, det är ju natt.
  I väntan på lite snö…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *