Peppe bloggar om livet på västkusten

feminism

Hur man dejtar i Los Angeles

12 Nov , 2015, 21.20 peppe

 

Kära läsare,

För ett par veckor sedan tog jag en kopp kaffe på Starbuck ett par kvarter från femåringens skola. Att det finns ett annat självständigt hipstercafé med godare kaffe och trevligare interiör precis rakt över gatan, men att folk ändå föredrar kaffekedjan kan vi tala mer om en annan dag. Mitt sällskap bestod av tre andra mammor med barn i klassen. En av dem var singel och hade precis flyttat till Los Angeles från Miami. Hon beklagade sig över den usla dejtingkulturen i Los Angeles.

Enligt singelmamman är singelmännen i Miami beredda att betala för inte bara middag och Uber då de vill dejta en kvinna, utan också för barnvakt. Miamimännen uppför sig alltid som gentlemän, ser till att dejten kommer tryggt hem på kvällen och hör av sig efteråt, berättade singelmamman. När de andra morsorna hörde det här skrattade de rått och sa att det verkligen inte är så i Los Angeles. Singelmamman höll med. I LA blir man på sin höjd hembjuden ”på ett glas vin” till snubben. Räkna inte med middag, Uber och barnvaktshjälp. Och räkna med att ”ett glas vin” är samma sak som det ungdomen menar när de talar om ”Netflix and chill”, alltså sex.

Nu höjer ni jämställda nordiska kvinnor och män på ögonbrynen: Det är väl ändå ganska gammaldags att mannen ska betala för allt? Bra kvinna rader sig själv! Och jag håller med, men när vi nu ändå snackar jämställdhet så ligger kvinnans dollar i USA på runt 78 cent, det finns ingen nationell lagstadgad föräldraledighet och kvinnor förväntas ta mycket mer ansvar i hemmet. Det ideala vore naturligtvis lika lön, lika mycket ansvar för barn och hushåll och lika mycket bjussande på restauranger, men i Amerikan får vi vänta ännu längre på det än hemma i Norden.

I Los Angeles kan singelkvinnor inte räkna med att bli bortskämda. Här är konkurrensen stenhård och det räcker inte med att vara ung och vacker, helst ska man vara rik också, vittnade en av skolmammorna om. Det är en djungel där ute! sa en annan. Människor från hela USA, hela världen, kommer till LA för att jobba inom nöjesindustrin och bli kända. Då vill de inte dejta folk utan pengar eller kontakter. En bra träff kan nämligen vara inkörsporten till Hollywoodindustrin. Så glöm gentlemännen, betald barnvakt och restaurangmiddag. Dejtinglivet i Los Angeles är brutalt.

Där satt jag med min gröna mugg kaffe framför mig och kände mig tacksam över att ha skaffat mig en man redan i Finland.

Greetings from Starbucks,

Peppe

Läs också

6 kommentarer

  1. Tom Sunden skriver:

    Visst är du naiv.
    Världen är så stenhård. Helt otroligt fruntimmers spekulation du håller på med. Undrar i vilken verklighet du lever?
    Tom

  2. Lotta K skriver:

    +1 på den femman 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *