Peppe bloggar om livet på västkusten

Kroppen,USA

Träna minst fem gånger i veckan

10 Nov , 2015, 20.40 peppe

 

Kära läsare,

Den karikerade amerikanen är kanske en överviktig man med cowboyhatt, alldeles för stor bil, en pistol i handskfacket, vuxendiabetes och en XXL-mugg med cola i ena handen. Här i de västra delarna av Los Angeles kunde man inte komma längre från sanningen. Det kan gå veckor utan att jag ser en person med ett BMI över 21. Mellan fredag eftermiddag och söndag eftermiddag bildas det en kö framför de branta trapporna mellan The Canyon och Santa Monica. Jag vill förtydliga: folk köar för att få springa upp och ner för en brant trappa. De åker bil i en halvtimme och letar parkeringsplats ungefär lika länge bara för att få trampa upp och ner för en helt vanlig trappa.

På morgnarna är parkerna fulla av vältränat övre medelklassfolk som träffar sina personliga tränare, folk i osannolika kroppsböjningar som välkomnar dagen med yoga och mammor som i grupp joggar medan de skuffar barnvagnar framför sig. Gymmen är fulla, likaså soulcycle-passen och detsamma gäller givetvis pilateskurserna. Folk surfar, joggar, rider och boxas. Alla tränar. ALLA! Och när folk är klara med dagens träning sätter de sig i sina bilar och kör hem. LA-style. Här existerar ingen vardagsmotion.

 

Insidan må vara viktig, men här kommer man inte långt utan en snygg utsida. Nu för tiden reagerar jag mer på folk som inte blekt sina tänder, än de med bländande leenden. På vår gata finns det minst sju olika Blow out bars/Dry bars. Alltså frisörer som enbart tvättar och fönar håret på folk (läs: kvinnor). Ögonfransförlängningar, ansiktsbehandlingar, manikyr- och pedikyr goes without saying. Känner mig själv som en skogsmulle med Fjällrävenväska (ej den sortens hipserungdomarna har) bland alla dessa vackra. pyntade och vältränade människor.

Och det smyger sig på en. Utan att jag själv riktigt lagt märke till när det hände tränar jag också fem gånger i veckan, mina tänder är blekare och jag funderar på allvar på det där med ögonfransförlängning. Det är jobbigt att vara kusinen från landet (=Helsingfors). Det jag i början tyckte var överdrivet har långsamt börjat att normaliseras. Får ta och hålla ett bättre öga på mig själv, så här mycket yta kan inte vara bra för någon.

Greetings from Santa Monica,

Peppe

Läs också

2 kommentarer

  1. Teresa skriver:

    Det går bra att vara kusinen från landet inom USA gentemot det där utseendehetset i LA också. Jag bodde i Colorado i flera år och tyckte både en övre medelklass-förort i North Carolina och San Antonio i Texas var fixerade vid ytliga saker när vi flyttade. Både att köpa Jaguar och sminka sig verkade onödigt, för att inte tala om högklackat på mataffären. Santa Monica går ju då av skalan!

    Å andra sidan tränade jag (och många andra) sex dagar i veckan och en hel del kontorssnack handlade om maraton och triathlon… Men det var inte utseendet folk tränade för, det var prestationen och konditionen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *