Peppe bloggar om livet på västkusten

USA

En simpel sidekick -det är jag

5 okt , 2015, 22.04 peppe

 

Kära läsare,

Säga vad man vill om Los Angeles, men underhållning kan den här staden. Oktober är månaden då alla blickar riktas mot Halloween. Redan förra veckan kunde jag, när jag var ute och sprang i grannskapet, se de första skeletten och pumporna på folks gårdar. Skolan skickar hem lappar om en loppis på Halloween-kostymer och redan nu för vi diskussioner kring middagsbordet om vad vi ska klä ut oss till. Senast vi firade Halloween i L.A. var Magnus Batman, Vidar en liten drake och jag Wonder Woman. Eller jag trodde att jag var Wonder Woman fram tills Magnus informerade mig om att jag köpt en Robin-kostym. Alltså Batmans sidekick Robin.

År 2013 vandrade vi omkring i Echo Park, men i år kommer vi antagligen att glida runt i hemkvarteren i Santa Monica för att tigga godis och hota med hyss. Det finns hela kvarter där grannarna utmanar varandra att skapa de bästa, alltså mest skrämmande husen. De klär ut sig själva och jobbar stenhårt på att skräm-underhålla folk som kommer förbi. Hela hus är täckta i spindelväv, skelett i realistisk storlek, pumpor, mumier, läskig musik varvat med skrik och helt vanliga spöken. För en räddhare som undertecknad kan det stundvis till och med vara lite obehagligt, men jag biter ihop för barnets skull.

Är man vuxen kan man dra till Santa Monica Blvd i West Hollywood där det ordnas en parad som brukar bestå av ungefär en halv miljon utklädda festprissar. Traditionellt festar stadens gayprissar och -prissor i den här delen av L.A. och paraden kan kanske beskrivas som en kombinerad Pride- och Halloweenparad. God stämning är det i alla fall.

Jag lovar att rapportera i både text och bild.

Greetings from America,

Peppe

 

IMG_0088

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *