Peppe bloggar om livet på västkusten

feminism

Catlin Moran förklarar feminism

15 jul , 2015, 02.32 peppe

 

Kära läsare,

Ibland har man tur. Igår cyklade jag upp till en liten bokhandel i Brentwood för att lyssna på den brittiska feministen, författaren och komikern Caitlin Moran. När man en hel dag marinerats i anti-feministiska och rasistiska kommentarer på internet (ursäkta generaliseringen, jag vet att ni som är för jämlikhet och jämställdhet också finns där ute) var det enormt skönt att få lyssna på en rolig och smart person diskutera populärkultur, litteratur och feminism.

Eftersom Hbl kommer att publicera en intervju med Moran ska jag inte avslöja för mycket om vad vi pratade om, men en sak kändes nyttig i just det här forumet. Moran sa nämligen att hon ibland stöter på folk som inte vill kalla sig feminister. Då brukar hon fråga dem vilken del av feminismen de inte gillar: Att kvinnor har rösträtt? Att kvinnor får utbilda sig? Att kvinnor är myndiga? Att kvinnor vill ha lika betalt för lika arbete? Om du tycker att alla dessa milstolpar tyder en bra utveckling och dessutom håller med om att kvinnor ska vara jämställda män är du en feminist.

Greetings from America,

Peppe

vscocam-photo-1 (7)

Läs också

2 kommentarer

  1. Evelyn skriver:

    Lägg gärna till att du helst skal vara vänster i politiken och hylla vänsterregimer som finns på Kuba,
    Venezuela och i Grekland också. Feminism är inte bara det du räknar upp…

  2. Miglia skriver:

    Lika möjligheter för kvinnor och män tycks innebära enligt feministiska logik kvoter och särbehandling för kvinnor. Feminismen också innebär tanken om könsmaktsordning och osynliga strukturer som alltid gynnar män, någonting som vi vet från vardagslivet är inte alltid sant. Feminismen är inte för jämställdhet utan är ett slags kvinnlig fackrörelse, vars enda målsättning är att gynna (medelklass)kvinnor.
    Ett intressant fråga är, varför är feminismen så viktigt för HBLs redaktion och var finns mångfald med andra röster och åsikter. När alla talar i unison, så blir det så småningom litet tråkigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *