Peppe bloggar om livet på västkusten

USA

POTUS <3 Populärkultur

15 mar , 2015, 18.00 peppe

 

Kära läsare,

I dag springer tusentals angelenos LA Marathon. Halva stan är avstängd och trafiken som en vanlig dag är påfrestande kommer att vara en mardröm just den här marssöndagen. I torsdags stängdes hälften av samma stad för att president Obama skulle gästa Jimmy Kimmel Live. Jag råkade vara ute på en liten springtur när Obamas kortege susade förbi och tror att jag med min telefon lyckades fånga självaste POTUS i profil.

bild (8)

Att Obama gästar i en av de populäraste talkshowerna i USA (samtidigt gästade Michelle Obama Ellen Degeneres Show) är ett perfekt exempel på amerikanernas inställning till populärkultur. Här är det ingenting man skuffar längst bak i tidningen med stämpeln skräp- eller lågkultur, istället förstår man populärkulturens enorma influens. Dessutom är populärkulturen ofta bra. John Olivers nyhetssatir Last Week Tonight ger en bättre nyhetsöversikt än de flesta traditionella TV-nyheterna. Tidningar gör seriösa politiska analyser på TV-serier. För populärkulturen har en inverkan på oss, de allra flesta av oss konsumerar mer nöje än nyheter, om man nu är tvungen att hålla isär dessa två. Många gånger flyter nämligen nyheter och popkultur ihop.

Greetings from America,

Peppe
PS på tal om politik och populärkultur, säsong fyra av Veep har premiär den 12 april.

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *