Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Kindergarten

11 mar , 2015, 02.29 peppe

 

Kära läsare,

I går morse steg Magnus upp klockan sex för att gå fyra kvarter upp längs med Montana Avenue och sedan köa i fyra timmar för att säkra vår snart femåring en plats i Roosevelts kindergarten (associerar ni också till den gamla Zwartzenegger-filmen Kindergarten cop när folk pratar om Kindergarten? På den tiden fanns det humor i själva bilden av en MAN som jobbar i en FÖRSKOLA. Höhö. Skönt att tiderna förändras). Men tillbaka till historien, Magnus köade alltså hela förmiddagen som om det var släppet av en ny Apple-produkt eller en pojkbands-spelning, för att Vidar skulle få en plats i rätt skola. Medan han gjorde det läste han en Kaj Korkea-aho-roman och drack kaffe. Det hela slutade med att Vidar fick plats nummer sjuttiofyra.

Det finns givetvis också privatskolor, men än så länge har vi inte råd att betala 25 000 om året för vårt barns skolgång. Roosevelt är dessutom rankad som en av de allra bästa skolorna i Los Angeles. De satsar mycket på läsning och varje klassrum har en egen liten trädgård. Föreställer mig också att det är hälsosamt för Vidar att gå i amerikansk skola och tidigt få sig ett smakprov av det amerikanska självförtroendet. Jag vet givetvis att Finland får toppbetyg i PISA-undersökningar, men tror det nog blir folk av barn som går i amerikanska skolor också. Håller i alla fall tummarna för det.

Greetings from America,

Peppe

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *