Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Mässlingens comeback

24 jan , 2015, 06.31 peppe

 

Kära läsare,

Träffade några forna kurskamrater (och nuvarande vänner) på en bar i Silver Lake. Vidars framtida skola kom på tal och när jag sa namnet på vår public elementary school sa Jess att vi måste vara jättenoga med att vaccinera Vid. Enligt henne finns det en Santa Monica-trend där föräldrar är emot vaccinering av sina barn.

Jag blev naturligtvis nyfiken och googlade bland annat fram en artikel i The Atlantic som pekade ut just Kalifornien som en stat med många anti-vaccinationsgrupper. I vissa skolor kan 43 % av barnen vara ovaccinerade mot mässling. Man trodde länge att mässlingen var utrotad i USA (före vaccinationer blev allmänna dödade mässlingen ungefär 2,6 miljoner människor om året), men nu är den här ytterst smittsamma sjukdomen tillbaka. Bland annat Disneyland drabbades kring jul och just nu verkar drygt 50 personer blivit smittade. Flera skolor i Kalifornien har bett barn utan vaccinationsbevis att stanna hemma. En önskar ju att folk skulle ta sitt förnuft till fånga.

DSCF9811

Och så till det ni nu oroligt tänker: Disneyland, då? Det är lugnt, är man vaccinerad är det säkert att hälsa på Musse Pigg och köerna är antagligen kraftigt reducerade.

Greetings from America,

Peppe

Läs också

En kommentar

  1. Anonym skriver:

    agen bola

    Peppe bloggar om livet på västkusten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *